Yaşamın ilk yıllarından itibaren insanlarla iç içe olan matematik, günlük yaşam için de önemlidir. Öğrenmeye dayalı yanlışlarla güçleşen matematik öğrenimi, yıldırıcı sonuçlara sebebiyet verebilir. Bu durumda, doğru matematik öğrenme taktikleri ile başarıya ulaşmak mümkündür. Matematikte sabırla çalışıldığı zaman öğrenilebilen bir derstir. Matematik dersini öğrenmek için istekli olmak gerekmektedir. Çünkü matematik öğrenme isteğiniz olmadan bu dersi anlamanız çok zordur. Matematiği sevdiğiniz sürece başarılı olabilirsiniz. Bunun için bireysel olarak gayret göstermek lazımdır. Aksi halde matematiği öğrenme şansınız azalacaktır. Bunun için matematik öğrenirken istekli davranmak ve gayret etmek son derece önemlidir.
Temel Matematik Öğrenmek İçin Neler Yapılmalı?
Temel matematik öğrenmek için öncelikle dört işlem ve formüllere ağırlık vermek gerekmektedir. Bu sayede matematik dersini daha kolay öğreneceğinizi bilmelisiniz. Matematiğin temelini öğrenmeden karışık konulara geçmemek gerekir.
Temel matematik konularını öğrenirken farklı kaynaklardan çalışmak daha yararlıdır. Tek bir kaynağa bağlı kalmak doğru değildir.
Matematik yavaş yavaş öğrenilen bir derstir. Bu dersi acele ederek öğrenmemek gerekir. Yavaş ve detaylı bir şekilde yapılan çalışma daha faydalıdır.
Matematik öğrenmek için ilk olarak basit konular seçilmelidir. Bu konulara ezber yaparak çalışmak yerine pratik yaparak çalışmak lazımdır. Bu şekilde son derece detaylı olarak matematik öğrenilebilir. Çünkü ezber yaptığınız zaman matematiği zor öğrenirsiniz. Zaten bu şekilde öğrendiğiniz bilgiler kalıcı olmaz. Tabi ilk zamanlar kolay olması açısından formülleri ezberlemeniz yararlı olacaktır. Bu ezberi kısa sürede pratiğe aktarmanız gerekir. Bunun için bol soru çözmek ve tekrar yapmak lazımdır.
MATEMATİK ÇALIŞMANIN PÜF NOKTALARI
Matematik dersi birçok öğrencinin yapmakta endişe duyduğu derslerden biridir. Matematik nasıl çalışılır püf noktaları bilinirse aslında matematik son derece kolaydır.
Matematik dersinden önce hazırlık yapmak, derste konunun çok daha iyi anlaşılmasını ve önceki matematik konularıyla bağdaştırılmasını sağlar. Bu bakımdan Matematik dersine mutlaka ön hazırlık yaparak gelinmelidir.
Matematik dersinde öğrenciler öğretmeni dinlemediği zaman konuyu kaçırır. Öğrenci anlamadığı noktaları öğretmenine sıcağı sıcağına hemen sormalıdır. Öğrenci anlamadığı noktaları zaman kaybetmeden öğretmenine sorduğunda öğrencinin aklında herhangi bir soru işareti kalmamaktadır. Temel matematik konuları anlaşılmazsa evde çalışma verimli olmaz. Çünkü öğretmen, anlattığı matematik konularında özel yerlere değinir ve dersi herkesin anlayabileceği şekilde anlatır.
Öğrencilerin matematik çalışırken yaptığı en büyük hatalardan biri de bir matematik konusunu tam olarak öğrenmeden hemen testlere geçmeleridir. Ancak öğrenci konuyu öğrenmemişse sadece yanlış yapmakta kalmaz aynı zamanda bilmediği şeyleri gördüğü için aklı da karışır. Bir matematik konusu tam olarak öğrenilmediyse öncelikle eksikler tamamlanmalı sonradan test çözülmeye başlanmalıdır.
“Ben yapamam” demeyin: Matematik öğrenmeyi ve matematiğin mantığını anlamaya engel olan en önemli şey önyargılardır. Matematiğe karşı çocukluk yıllarından gelen bu önyargı, kişilerin ilerleyen yıllarda da bu alanda başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle “Ben yapamam” dememek gerekir.
Vazgeçmeyin: Matematik öğrenirken başlarda zorlanabilirsiniz. Ancak önemli olan pes etmemektir. Matematiğe daha fazla zaman ayırarak ve sabırla çalışarak siz de üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.
DATA KOLEJİ olarak Eğitim ve Öğretim sürecinizde yanınızdayız!